GALLERIET Abandon All Ambiguity
3 - 21 feb 2024
Vernissage 3 feb 11-16 2024
  • I sin mänskliga strävan i att försöka förstå verkligheten ämnar Evelina Dovsten gång på gång att översätta den, förenkla den och förstå den.  Där i förenklingen, och i makten att övertyga möts den vetenskapliga-, den ockulta- och den sakrala estetiken. Hon använder sig av dem alla och verken blir en slutsats —> en karta —> ett självporträtt.
  • Praktiska och teoretiska kunskaper flyter ihop och i verken finns en strävan efter att alltid upphöja och påpeka tyst kunskap som tema. Verken berättar själva visuellt om sin tillblivelse. Genom att just bevara och samla kunskaper i material vill hon aktivera våra tankar kring hur vi bevarar kunskap och hur den ges vidare. Evelina Dovsten arbetar både med det varma glaset som kräver ett snabbt handlande i kombination med en långsammare process: slipat och graverat glas, målade träytor och text.
  • Evelina Dovsten är utbildad på Konstfack (MFA 2019) i Stockholm, och har ateljé i G-studion, Gustavsberg. Medskapare av Konsthantverkspodden och aktuell med: boken Den Moderna Sfinxen skriven tillsammans med Andreas Nobel (Otsium Books), en utställning på Vår Gård Saltsjöbaden, samt ett gestaltningsuppdrag för Värmdö kommun.
  PRESSBILDER
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?