GALLERIET Anna Lena Rudolfsson fd Kauppi
16 sept - 4 okt 2023
Vernissage 16 sept 11-16 2023
  • Vit- Grå- Svart (samt rödlistade)
  • Anna Lena Rudolfsson fd Kauppi
  • Konsthantverkare sedan 1995, då hon var med och startade Storsjöhyttan i Östersund, medlem i blås & knåda 2005.
  • Sedan 2018 arbetar hon i egen verkstad och blåser oftast sitt glas på Kihlgrens glashytta i Hägersten. I sin ateljé i Lit monterar och graverar hon färdigt sina föremål.
  • Motiven i Anna Lenas glasobjekt är ofta något annat än vad traditionen bjuder, det är bland annat vindkraftverk, hamnkranar, bläckfiskar och insekter. Till den här utställningen har hon även valt att gravera insekter som är rödlistade i Sverige. Så här beskriver hon sina tankar kring utställningen: ”I mitt konstnärliga arbete inspireras jag av hantverket kontra industri, jag är intresserad av att bevara känslan av den flytande glasmassan men samlar även på skärvor och spill ifrån industritillverkat glas för att införliva dem i mina objekt. Utställningen ”Vit – Grå - Svart (samt rödlistade)” fungerar som ett collage med mindre delar ihop plockade från mitt snart trettioåriga konsthantverkslivs arkiv. Förra gången jag ställde ut på blås & knåda var 2016 med utställningen Viride vitrum -Grönt glas, då hade jag arbetat med olika gröna nyanser. Denna gång ville jag testa hur det skulle se ut om jag bara jobbade i en svart-vit skala. Utställningen utforskar någon slags punkig art deco-estetik genom att utnyttja glasets kvalitéer, känslan av glasmassan tämjd av hantverkstradition och en stor lust att dekorera.”
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?