GALLERIET, Current Nostalgia
24 feb -13 mars
Vernissage 24 feb 11-16 2024
  • Current Nostalgia
  • I utsällningen Current Nostalgia har Caroline arbetat med att förstå hur vi värdesätter olika hantverkstraditioner beroende på vilken grupp som historiskt har förknippats med den. Hon undersöker anspråkslösa objekt som stannat innanför hemmets väggar, fyllda men kunskap och nostalgi; virkade gardiner, broderade kuddar, blommiga tapeter. Hantverk med en stark koppling till dekoration och kvinnligt görande, som lätt bara avfärdas som något som enbart hört hemma i ett hus, bara pynt, föremål som hon aldrig sett som viktiga konstföremål.
  • Utifrån äldre, funna objekt arbetar Caroline fram nya metoder för att omkontextualisera hantverkstraditioner som hon upplever historiskt haft en lägre status och diskutera könshierarkierna bakom detta. Genom att bland annat kombinera broderi och dekorativt porslin med sin egen praktik försöker hon hitta ett nytt sammanhang för att lyfta dessa imponerande hantverk.
  • Caroline Harrius (b. 1993, Linköping) är utbildad vid Kunsthøgskolen i Oslo program Bachelorstudium i Medium- og Materialbasert Kunst, Keramisk Kunst, och tog sin masterexamen i keramik från Konstfacks masterprogram CRAFT! under 2020. Hon är idag bosatt i Stockholm och verkar från sin ateljé i Gamla Porslinsfabriken i Gustavsberg, G-studion.
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?