GALLERIET Ditte Johansson
25 feb - 15 mars 2023
Vernissage 25 februari 11-16 2023
  • GENOM VATTEN
  • Jag gillar att blanda ihop saker. Precis så som det kan kännas när jag befinner mig stående på en gata och tänker samtidigt som jag tar in omgivningen med alla mina sinnen. Allt blandas i ett enda sammelsurium. När sedan processen med att urskilja, sortera, tolka vad jag just erfarit startar går jag åt ett annat håll och allt börjar om igen.
  • Under de senaste åren har jag arbetat med begreppet gräns. Gräns som ett skeende, ett rum där förändring inträffar och där tillstånd glider över från ett till ett annat. Det kan vara stora händelser som när vi i Europa samlades och sa -Welcome refugees! För att ett år senare säga -Stopp, Gränskontroll! Gränsen mellan att välkomna flyktingar från Syrien till att vi tyckte att det var vi som behövde skyddas var gigantisk, både mentalt och faktiskt. Eller så kan glidandet mellan tillstånd vara små, vaga ögonblick i vardagen. Oavsett storlek av skeenden i gränslandet tänker jag att konsekvenserna av dessa försätter oss mänskliga existenser i en slags balansakt. En komplex men intressant plats.
  • Till Utställningen på blås & knåda har jag fortsatt mitt arbete med tankar om Gräns men fokuserat på vatten. Titeln på utställningen har jag därför kallat ”genom vatten”. I min verksamhet rör jag mig i fältet mellan hantverk och konst där idé, teknik och materialitet samverkar. Jag blandar textilt arbete med laborerande inom glasområdet och numer tar rörlig bild allt större plats i mina installationer. Dessa kan liknas vid rumsliga collage. Min experimenterande arbetsmetod är mitt sätt att utröna och spegla den föränderliga, flyktiga tid som präglar vårt nu. Jag kommer att visa verk av glas, projektioner genom glas samt verk som är en hybrid av textil och glas.
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?