Ida Erika Abrahamsson
02 - 24 maj 2020
Vernissage lördagen 02 maj 11-16
 • Du Jag Döden
 • "Vad tror du på?" frågade han. "Kan vi inte prata om det existentiella?"
 • Ämnet överrumplade mig en aning, det var inte det vi brukade diskutera en kväll mitt i veckan.
 • Man skulle kunna skylla ifrån sig på samhällets krav och småbarnsåren eller sociala medier kanske. Tröttheten om kvällarna som är så förlamande att man bara vill parkera sig i soffan och äta fett och salt.
 • De har glidit iväg och blivit svårare att få fatt i, de där stunderna av lugn och eftertanke tillsammans. Det sekulära samhället vi har och den ekonomiska struktur som vi lever i stressar och driver oss längre och längre ifrån det ursprungliga och lugna. Längre ifrån det andliga?
 • Men även om vi inte pratat andlighet på länge så har även jag börjat fundera mycket kring detta i min praktik det senaste året. Jag har priviligierad tid för eftertanke och reflektion i min ateljé. Mitt arbete är terapi, en kanal att kommunicera det som känns svårt att uttrycka på annat sätt.
 • Kanske är det medelåldern som gör att jag och flera i min omgivning börjar bli mer mottagliga för de existentiella frågorna. Kanske är det naturligt att fundera över alltings förgänglighet och vad som händer sedan, efter vi dör? Har halva mitt liv gått nu? Ska jag fortsätta leva som jag gör eller behöver någonting förändras?
 • Människors inre liv och relationer är återkommande teman för mig. Jag intresserar mig av psykologi, minnen, våra innersta känslor och samspel mellan människor. Jag tänker på vad som påverkar oss till att bli dem vi är, vad som gör oss olika eller binder oss samman.
 •  
 • Ida Erika Abrahamsson
 • @idaerika.abrahamsson
 • @idaerika_studio
 • www.idaerika.se
 • Fotograf
  Stina Gränfors.
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?