KRISTIN LARSSON
14 mars - 1 april 2020
FÖRLÄNGS t.o.m 29/4
  • Kristin Larsson är konsthantverkare med rötterna i den skandinaviska studioglasrörelsen. Redan som 15-åring började hon sommarjobba som på en glashytta och därefter har hon studerat på Kosta glasskola samt arbetat som glasblåsare i bl.a. Danmark, USA och Österrike. Hon har en kandidatexamen från Keramik och glasprogrammet på Konstfack samt en masterexamen från masterprogrammet Craft! 2019.
  • En återkommande metod i Kristins praktik är att blanda glas med metaller,  ofta koppar, brons eller tenn. På så vis utmanas hantverkstraditionen inom glas, och sammanförandet av material leds till att nya uttryck hittas.
  • I utställningen Kattguldet har hon vidare utforskat förhållandet mellan glas och tenn och hur dessa material kan användas för att forma, omforma och förhöja varandra.
  • Hon inspireras av arkeologiska och naturhistoriska fynd som får oss att reflektera över vår korta existens på jorden och spåren vi lämnar efter oss, samt hur dessa förstås av efterkommande generationer.  Namnet Kattguldet är taget ifrån mineralen pyrit som även kallas kattguld, glimmer eller ”fools gold” på engelska. Den påminner om människans besatthet av att leta i marken efter skatter och hur vi gräver oss djupare och djupare efter råvaror till vår oändliga konsumtion. Liksom kattguldet efterliknar Kristin Larssons skulpturer någonting dom inte är. Ting som ser ut som skatter från en annan tid, värld och verklighet som hittats någonstans mitt i sin uppbyggnadsfas eller nedbrytningsprocess.
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?