Lena Andersson
5 - 23 oktober 2019
Vernissage lördagen 5 okt 11-16
Lena Andersson, keramiker sen 45 år tillbaka, visar skulpturer i stengods och raku. ”Det som blev över” (Återbruk) Lena har under åren arbetat med skulptural keramik och offentliga utsmyckningar- både offentligt och privat. Här berättar Lena själv om sin process: -Jag arbetar gärna med ”bitar”. Platta kakel eller sådana jag formar själv och gör en gipsform för att kunna mångfaldiga dem. För säkerhets skull gör man alldeles för många bitar. Jag har nu i min verkstad lådor med överblivna bitar som bara tar plats. Det känns fel att bara slänga, så nu har jag försökt återvinna en del av dem och byggt fria skulpturer av bitarna. Både stengods och Raku. Spännande att se hur väggbitar kan bli något helt annat. Dessutom är det kul att se tillbaka och att minnas mina olika utsmyckningar och vart bitarna sitter. Alla har ju sin historia.
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?