MARIE BECKMAN ‘LARGO’
17 sept - 05 okt
Vernissage lördag 17 september, kl 11-16.
  • I Maries arbete är spelet med ljus och skugga alltid närvarande, en försiktig vinkling av ytan fångar upp ljuset annorlunda och skapar en ny ton. Den bestämda linjen som tycks teckna fram formen är också karakteristisk. De nya objekten är sprungna ur arbetet med de vaser Marie  fördjupat sig i de senaste åren. Det geometriska, rytmiska relieferna har nu släppt den runda kärnan, glasyren har fått stå tillbaka för ett naknare uttryck i bara lerans färg och yta.
  • Marie har efter sin utbildning i bl.a Bergen arbetat i sin verkstad utanför Skara. Hon är medlem i blås & knåda sedan 1992 och detta är hennes femte utställning i galleriet.
  • Sensommar 2016
  • Det är nu ganska precis 37 år sedan jag och leran inledde en daglig relation. Nästan 40 år är en lång tid i ett yrke men det är inte så det känns. Varje dag är en ny dag.Relationen är, liksom de flesta, inte alltid utan gnissel. Arbetet med denna utställning har många gånger varit motigt och svårfångat. Släpp sargen, var naken, var min uppmaning till mig själv. 
  • Jag tror att jag till sist gjorde det och fann en ny öppning i relationen, den tålmodiga leran. Resultatet blev Largo, en utställning som växt fram långsamt. // Marie B
Vill du ser mer UTSTÄLLNINGAR ?